Σχολικές Επισκέψεις

Η Robotixlab μετά από 15 χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εργαστηρίων ρομποτικής, δημιουργικών ηλεκτρονικών, προγραμματισμού, 3D design και 3D printing για μικρούς εφευρέτες σε σχολεία, μουσεία, οργανισμούς, φεστιβάλ, συνέδρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Λονδίνο, Σόφια, Λευκωσία, Ωστιν – Τέξας), άνοιξε το Robotixlab Space στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και υποδέχεται σχολεία για μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία.

Ο χώρος μας έχει σχεδιαστεί βάση της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας “Out of the BOX learning” που έχουμε αναπτύξει και δίνει ερέθισμα στα παιδιά για δημιουργικότητα, εφευρετικότητα, καινοτόμα σκέψη και πειραματισμό γύρω από το αντικείμενο της τεχνολογίας και των φυσικών επιστημών.

420 τ.μ. με άδεια από το υπουργείο παιδείας σαν κέντρο διά βίου μάθησης επιπέδου 1, πλήρης πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. σε μια περιοχή εύκολα προσβάσιμη μέσω περιφερειακού από όλα τα σημεία της πόλης, σε ένα κτίριο με ιδιόκτητο πάρκινγκ για ασφαλή απόβαση των μαθητών από τα σχολικά λεωφορεία, οι προδιαγραφές του Robotixlab Space ακολουθούν σκανδιναβικά πρότυπα.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα και απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες μαθητών και μαθητριών (νήπια – λύκειο) με διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση και προσαρμογή των δράσεων με τον ανάλογο εξοπλισμό για την ηλικία των παιδιών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 110-120 λεπτά και ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να το παρακολουθήσουν είναι 2 τμήματα (60 μαθητές).

Θεματική Α

Ρομπότ, ψηφιακά όνειρα του αύριο ή ηλεκτρικά πρόβατα του σήμερα;

Η θεματική αυτή αποτελεί μια εισαγωγή στον κόσμο της ρομποτικής και της τεχνολογίας με την μορφή διαδραστικής εμπειρίας. Συνιστάται σαν πρώτη επιλογή αν το σχολείο σας δεν μας έχει ξαναεπισκεφθεί.

Μαθαίνουμε για τα ρομπότ κατασκευάζοντας και προγραματίζοντας τα σε μικρά γκρουπ των 15 μαθητών/τριών, παρατηρούμε και αναλύουμε με ερωταπαντήσεις την λειτουργία και την δομή των ρομποτικών συστημάτων βάζοντας σε λειτουργία ρομποτικούς βραχίονες και mobile robots με πληθώρα αισθητήρων για να ανακαλύψουμε ότι τελικά ο άνθρωπος και τα ρομπότ μοιάζουν πολύ. Η εμπειρία στον κόσμο των ρομπότ κλείνει με παιγνιώδη μάθηση όπου όλα τα παιδιά παίζουν video games με ρομπότ που χειρίζονται με τις κινήσεις το σώματος,
συνεργάζονται για να ελέγξουν ρομπότ χοροπηδώντας και παίζουν ένα διαφορετικό ρομποτικό ποδοσφαιράκι.
Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για ηλικίες από Α δημοτικού μέχρι και Λύκειο με διαφορετική
προσέγγιση και εξοπλισμό.

Θεματική Β

Τεχνητή Νοημοσύνη και ρομποτική. Ενα ταξίδι στο μέλλον, σήμερα!

Μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ειδικά σχεδιασμένη από τον Μηχανικό Ρομποτικής Αντώνη Κάνουρα και την ομάδα εκπαιδευτικών της Robotixlab για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες, δοσμένη με τον κατάλληλο τρόπο και με διαφορετικό εξοπλισμό ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

Κατακτούμε έννοιες όπως μηχανική μάθηση, αναγνώριση εικόνας, σύνθεση φωνής, νευρωνικά δίκτυα, εκπαίδευση μοντέλου, προσαρμοστικά συστήματα κ.α. παρατηρώντας έξυπνα ρομπότ Α.Ι., κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας το δικό μας ρομπότ και παίζοντας με τα διαδραστικά εκθέματα gamified learning (παιγνιώδης μάθηση).

Ολοι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ σε μικρά γκρουπ των 15, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τα διαδραστικά εκθέματα και έρχονται σε εμπειρία εξ επαφής με quadruped robots (τετράποδα ρομπότ 15 βαθμών ελευθερίας), ρομπότ εκμάθησης με νευρωνικά δίκτυα και ρομπότ με machine vision (μηχανική όραση).

Σχεδιασμένο για ηλικίες από Α δημοτικού μέχρι και Λύκειο με διαφορετική προσέγγιση και
εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα κοστίζει:  6€ ανά μαθητή για 40 μαθητές και πάνω. 8€ ανά μαθητή για 39 μαθητές και κάτω. 

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2313040999, 6947695747 και info@robotixlab.com

Μενού