Εργαστήρια μεγάλου κύκλου ανά ηλικία

Τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς και μεγάλους εφευρέτες είναι μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων, βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab. Η μικρότερη ηλικία που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει είναι 5 ετών (νήπια), με το τμήμα Micro, και να συνεχίσει μέχρι και την Γ’ γυμνασίου ή τις πρώτες τάξεις του Λυκείου, με τα τμήματα Maker και Makertronic.

Ο κύκλος διαρκεί 32 συναντήσεις, στις οποίες τα παιδιά σε γκρουπ των 12 και μικρές ομάδες των τριών δουλεύουν διάφορα projects. Tο κάθε project διαρκεί περίπου 2-3 συναντήσεις ανάλογα με την δυναμική του τμήματος. Τα projects έχουν σχεδιαστεί από την ερευνητική ομάδα της Robotixlab και απευθύνονται εξίσου σε αγόρια και κορίτσια.

Κάθε project βασίζεται στους 17 παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη (ενεργειακά, κλίμα/περιβάλλον, υγεία, πόλεις και κοινότητες, καινοτομία, υδροφόρος ορίζοντας, ισότητα κ.α.) αλλά και σε άλλα αντικείμενα (escape room design, video game design, ηλεκτρονικό μουσικό όργανο, βοήθημα πλοήγησης για τυφλούς, ρομπότ Θησέας στον λαβύρινθο με τον Μινώταυρο, ανακύκλωση, πόλεις του μέλλοντος, βιομορφικά ρομπότ, ηλεκτρονικά ηχητικά εφέ, ρομποτικοί βραχίονες, 3D printed fidget spinner κ.α.).

Φυσικά χαρακτηριστικά όλων μας, όπως ο ενθουσιασμός για ανακάλυψη, η περιέργεια για δοκιμές και πειράματα και η αγάπη για το παιχνίδι, γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αναλυτική και δημιουργική σκέψη, ενώ παράλληλα κατακτούμε την γνώση με βιωματικό τρόπο. Από ρομπότ σε διαστημική αποστολή στον πλανήτη Άρη μέχρι κατασκευή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας και από ρομποτικούς παλαιστές Σούμο μέχρι μοντέλα βιοκλιματικών σπιτιών του μέλλοντος, το όριο στη δημιουργία είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών!

Τα μικρά γκρουπ των 12 εφευρετών, χωρισμένα σε επίπεδα βάση ηλικίας και γνωστικού επιπέδου, με μια μεγάλη γκάμα βραβευμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ρομποτικής και ηλεκτρονικών, όπως LEGO Mindstorms, Lego WeDo, VEX I.Q., SAM LABS, Microbit, LittleBits, Makey Makey,Ototo, Uarm, Ultimaker, κάνουν την εκπαίδευση μια μοναδική εμπειρία.

Ένα εργαστήριο Robotixlab Space περιλαμβάνει ανάλυση, καταιγισμό ιδεών, σχεδιασμό και κατασκευή του ρομπότ, προγραμματισμό μέσω Η/Υ ή τάμπλετ, πειράματα και δοκιμές του κατασκευάσματος, παρουσίαση στην τάξη ή/και αγώνες με τα ρομπότ!

Εργαστήρια μεγάλου κύκλου ανά ηλικία

MICRO

Νήπια

Αντίληψη σε 2 και 3 διαστάσεις, διασύνδεση αισθητηριακών λειτουργιών με λεπτή κινητικότητα, σχεδιασμός, έκφραση, επικοινωνία, αυτονόμηση, εισαγωγή στις θετικές επιστήμες και στην τεχνολογία.

icon-black icon-green

MECHANO

Α,Β δημοτικούBeginners

Εισαγωγή στον προγραμματισμό, την μηχανική και την ηλεκτρονική, συνεργατικότητα και επικοινωνία.

icon-black icon-green

MECHATRONIC

Β δημοτικούΑdvanced

Ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων, πειραματισμός με νέα πρότυπα/μοντέλα, επίλυση προβλημάτων μέσα από δοκιμές και ανταλλαγή ιδεών.

icon-black icon-green

ELECTRO

Γ,Δ δημοτικούBeginners

Ανάπτυξη της λογικομαθηματικής σκέψης στο πεδίο του προγραμματισμού και της μηχανικής, αξιοποίηση ρομποτικών εξαρτημάτων και δημιουργικότητας στο σχεδιασμό και την κατασκευή εξελιγμένων ρομποτικών συσκευών.

icon-black icon-green

ELECTRONIC

Δ δημοτικούΑdvanced

Εμβαθύνουμε στο πεδίο του προγραμματισμού και ασχολούμαστε με ποιο προχωρημένες κατασκευές μηχανικής και ηλεκτρονικών. Αναπτύσσουμε ικανότητες όπως επικοινωνία και οργάνωση project, εισάγουμε το design thinking.

icon-black icon-green

TINKER

Ε, Στ δημοτικούBeginners

Εκμάθηση κώδικα σε νέα προγραμματιστικά περιβάλλοντα, ανάπτυξη υπολογιστικής σκέψης, μελέτη και αξιολόγηση ηλεκτρομηχανικών λύσεων.

icon-black icon-green

TINKERTRONIC

Στ δημοτικούΑdvanced

Υλοποίηση νέων αφηρημένων σχεδιαστικων ιδεών, ανάπτυξη διορατικότητας, πρωτοτυπίας και συνεργασίας, χρήση power tools (βιδολόγος, τρυπάνι, ηλεκτρικό ψαλίδι, vacuum former).

icon-black icon-green

MAKER

ΓυμνάσιοBeginners

Εισαγωγή στον κόσμο της τεχνολογίας από την ματιά του δημιουργού. Ανάπτυξη καινοτόμας σκέψης, αλγοριθμική λογική, έρευνα, καταγραφή και παρατήρηση.

icon-black icon-green

MAKERTRONIC

ΓυμνάσιοAdvanced

Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης, project planning, ανάπτυξη συστήματος αυτοματισμού/ρομποτικής, προγραμματισμός και χειρισμός μηχανημάτων digital fabrication, επικοινωνία, παρουσίαση.

icon-black icon-green

CODING

Στ δημοτικού - ΓυμνάσιοBeginners

Σειρά εργαστηρίων καθαρά αφιερωμένα στον προγραμματισμό. Τέσσερις θεματικοί άξονες. Εφαρμογές Python (Raspberry Pi, Theta Robot), Σύνθεση αλγοριθμικής μουσικής με Ruby, Διαδραστικές εφαρμογές σε γλώσσα Processing, προγραμματισμός ιστοσελίδας σε γλώσσα html.

icon-black icon-green

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

    Μενού